Ostrobotnia

Hallintoassistentti, Pohjalaisten Talosäätiö Ostrobotnia

Ostrobotnia-talo on ollut jo yli sadan vuoden ajan monipuolisen opiskelijatoiminnan, kulttuurielämän ja yhdessäolon elävä keskus Etu-Töölössä Helsingissä, aivan Kansallismuseon vieressä. Talosta käsin hallinnoidaan myös opiskelija-asuntoja ympäri Helsinkiä ja hoidetaan asuntojen vuokraustoimintaa. 

Monipuolinen toiminta tarjoaa myös monenlaisia hallinnon tehtäviä. Haemmekin nyt yleishyödyllisestä toiminnasta innostunutta uutta tekijää liittymään mukaan talon ja säätiön hallintoon. Tarjolla on hallintoassistentin määräaikainen ja osa-aikainen työsuhde. Työsuhde soveltuu esimerkiksi opintojen tai muun työn ohella hoidettavaksi.

Säätiöstä

Työnantaja on Ostrobotnia-taloa hallinnoiva säätiö, koko nimeltään Pohjalaisten Talosäätiö Ostrobotnia – Österbottniska Nationshusstiftelsen Ostrobotnia sr. Säätiö on perustettu vuonna 1942. Sen tarkoituksena on hoitaa omaisuutta pohjalaisten osakuntien opiskelijoiden hyväksi sekä tarjota tiloja opiskelijoiden yhdistystoiminnan tarpeisiin. Talosäätiö omistaa Ostrobotnia-talon sekä opiskelija-asuntoja kolmessa eri kohteessa Helsingissä. Säätiön toimintaan kuuluu Ostrobotnia-talon ylläpito ja kehittäminen, toimitilavuokrasuhteiden hoito, opiskelija-asuntojen vuokraustoiminta, omaisuuden hoito, yhteistyö opiskelijaosakuntien kanssa sekä yleinen säätiön hallinto.

Säätiötä johtaa hallitus, jonka toimintaa valvoo hallintoneuvosto. Luottamushenkilöiden lisäksi säätiöllä on tällä hetkellä yksi työntekijä ja hallintoa hoitaa myös muutama muu ulkopuolisten tahojen palkkalistoilla oleva henkilö. Teemme asioita yhdessä suurella sydämellä ja hyvällä huumorilla – kaikki Ostrobotnian toimijat ovat sitä mieltä, että tehtävämme uusien opiskelijasukupolvien mahdollisuuksien luojana on arvokas.

Työtehtävät

Hallintoassistentin tehtäviin kuuluvat ensisijaisesti säätiön hallinnolliset tehtävät kuten hallituksen kokousten valmistelu, kiinteistön nykytilan valvominen, Ostrobotnia-talon avainhallinta, yhteydenpito säätiön puolesta ja kommunikointi Ostrobotnia-talon vuokralaisten kanssa. Tehtävänkuvan laajentamisesta voidaan sopia mikäli valitulla on tarvittavaa kiinteistö-, talous- tai juridista osaamista. Työpaikka on ensisijaisesti Ostrobotnia-talossa osoitteessa Töölönkatu 3.

Määräaikainen työsuhde on voimassa 30.4.2022 asti. Viikottainen työaika sovitaan tilanteen ja hakijan mahdollisuuksien mukaan (väh. esim. 10 h/vko). Tehtävä soveltuu esimerkiksi opintojen tai muun työn ohella hoidettavaksi. Palkkaus on tuntiperustainen ja noudattaa Kiinteistöalan toimihenkilöitä koskevaa työehtosopimusta (Palkkausryhmä 6; 12,6 €/h). 

Työnhakijan tausta

Sopivalla hakijalla on yleistä tuntemusta ja ymmärrystä säätiö- tai järjestötoiminnasta. Hän hallitsee hallinnollisen työskentelyn, mukaan lukien tekstinkäsittelyn, suomenkielisten dokumenttien tuottamisen, tiedonhaun ja tavanomaiset digitaaliset kommunikointivälineet. Eduksi katsotaan sekä osakuntatalo- Ostrobotnian että opiskelija-asuntolatoiminnan tuntemus. Hyvät yhteistyötaidot ja kehittämisote sekä ruotsin kielen taito ovat eduksi tehtävänhoidossa. Ostrobotnia on opiskelijoiden maailma, jossa myös hallinnollinen arki voi välillä yllättää – sopiva hakija näkee tämän kuitenkin rikkautena.

Paikkaa voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sekä ansioluettelon säätiön hallituksen jäsenelle Camilla Höglundille (camilla.hoglund(ät)helsinki.fi). Viimeinen päivä hakemusten jättämiselle on 12.3.2021.

Lisätietoja tehtävästä saat Camillalta (suomeksi tai ruotsiksi) sähköpostitse tai puhelimitse (p. 050 575 2054) torstaina 4.3.2021. ja 11.3.2021 klo 14-18 välisenä aikana.

Hakemus julkistettu 26.2.2021